Carregant. Un moment si us plau ...
search

L’èxode de la vergonya

Fotografies: Rober Astorgano

En els últims anys, s’estima que més d’1 milió de persones han entrat a Europa fugint de les guerres i les violacions dels drets humans. L’increment del flux de refugiats i la incapacitat de la Unió Europea per gestionar-ho, ha portat a una situació totalment descontrolada i a una gran crisi humanitària, arribant a convertir-se en la major crisi migratòria i humanitària a Europa, des de la Segona Guerra Mundial.

En la seva vana obsessió per tancar les fronteres a les persones refugiades, la Unió Europea ha condemnat a aquestes persones a emprendre travessies cada vegada més arriscades en la seva fugida del terror a la recerca d’una vida digna. Aquestes persones estan sofrint tot tipus de problemes de salut i violències, tant en el seu viatge de trànsit com als països d’acolliment, on l’amuntegament, el gana i la falta de necessitats bàsiques és una constant. Milers de persones han mort en l’intent de creuar el mar Mediterrani i el mar Egeu cap a les costes europees, en el que ja s’ha convertit en la ruta migratòria més mortal del món i, mentrestant, la comunitat internacional sembla mirar cap a un altre costat.

A través d’aquesta exposició presento la meva experiència documentant aquesta gran crisi migratòria i humanitària durant els anys 2015 i 2016, donant a conèixer la situació extrema que es viu a les fronteres europees, en llocs com Idomeni i l’illa de Lesbos a Grècia o el pas dels Balcans a la frontera serbocroata.

Select
Select
Select
Select
Select
Select
Select
A refugee child plays violin in the qeue waiting for the buses to go to Opatovac refugee camp after crossing the croatian border from Serbia
Select
Select
Select
Select
Select
Select
Select
A migrant man looks out of his tent in the Idomeni refugee camp.Idomeni was the informal crossing point through which hundreds of thousands of refugees entered Macedonia in 2015. Refugees started camping there when the Macedonian government began shutting the border to certain nationalities in November 2015. In March 2016, Macedonian border shut entirely and the site became the Europe’s largest informal refugee camp, reaching about 14,000 people, living in miserable conditions.
Select
Select
Select
Select
Select
Select
IDOMENI, GREECE - APRIL 6: A baby holding by his mother in front of the police in the protests during the visit of the UN Embassadors of Norwey, Switzerland and Denmark to Idomeni refugee's camp. Greece on April 6, 2016.
Select
IDOMENI, GREECE - APRIL 11: Discussions between refugees and greek police during a peacefull demonstration in Idomeni's refugee camp. Greece on April 11, 2016.
Select
Select
Select
Select
Select
IDOMENI, GREECE - APRIL 11: A group of refugees hold branches and a german flag to the border fence of Macedonia in a gesture of peace. Greece on April 11, 2016.
Story Details Details Like 6

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url